La Vila Vella d’Amer

La vila vella d’Amer, just al centre de la vila va ser declarada BCIN Conjunt Històric l’any 2012, destacant nombrosos edificis importants al voltant del monestir, la plaça de la vila i el barri del Pedreguet, que es poden apreciar fent una passejada pels seus tranquils carrers.

D’entre els atractius i béns arquitectònics i patrimonials més importants de la vila vella d’Amer cal destacar els següents:

L’Església de Santa Maria, i les cases del voltant com Can Boles, Can Carreter, Can Gasull, Can Terme, Can Mon, Ca la Fernanda o la Rectoria, antigues dependències del monestir.

La plaça de la Vila, coneguda popularment com la plaça porxada, considerada la segona plaça porxada més gran de Catalunya. Dins aquesta cal destacar Can Panosa, Can Gultresa, Ca l’Espinet, totes amb arcades a la planta baixa.

Al barri del Pedreguet, conformat pel carrer Girona, Abat Vilafreser i Migdia podem trobar edificis notables com Can La i la capella de la Pietat.

A la resta de carrers del casc antic, com el carrer Nou, Sant Antoni, Séquia, Sant Miquel, Sant Benet, carrer d’Avall, etc., hi podem trobar encara cases que conserven detalls del s.XVIII on encara es respira un ambient rural i típic de poble.

Imatges

2020-01-23T16:06:41+00:00