Poblat ibèric de Puig d’Alia

A l’extrem sud-est del municipi hi ha la darrera muntanya que acaba la Vall d’Amer, Puig d’Alia, un indret elevat i pedregós que és digne de visita degut a les espectaculars vistes a 360 graus sobre les Guilleries, Garrotxa, Selva i Gironès.

Segurament degut a aquest fet, els antics pobladors fundaren aquí l’antic poblat ibèric on encara es conserven algunes estructures i tombes, i unes ruïnes del que seria una torre romana-republicana amb un mur de defensa.

També s’hi pot trobar un altar de pedra a la punta de la penya que té diverses llegendes de bruixes, ofrenes i encanteris.

A la mateixa vessant de la muntanya, sota el poblat també hi trobem la Torre de Sant Climent o Torre d’Amer, un castell romànic del segle X catalogat com a BCIN i monument històric, que actualment funciona com a allotjament rural.

La forma més fàcil d’arribar-hi és des de la carretera que puja d’Amer a la Barroca, just al punt on creua la ruta de les ermites, solsament cal seguir les línies vermelles marcades al terra i en 20 minuts ets a dalt. Aquesta ruta recorre una part del traçat.

Imatges

2020-09-30T12:06:23+01:00