Pujada a Sant Martí Sacalm

Pels amants del ciclisme, a la vall d’Amer hi trobem la carretera que puja a Sant Martí Sacalm. Una pista asfaltada estreta i virada i amb una pujada molt constant, ideal per als amants de la bicicleta de carretera.

Amb una distància de 19km entre pujada i baixada, i una pendent del 7%, la carretera transcorre per boscos frondosos d’alzina i castanyer, passant per diverses fonts i amb unes vistes magnífiques sobre la Vall d’Amer, d’Hostoles i Finestres. El millor és el punt mig, arribant a Sant Martí, on l’imponent cingle del Far ens rep amb unes magnífiques vistes panoràmiques de tot el Collsacabra i continuant amb una baixada molt ràpida fins arribar al punt inicial.

Des de l’any 2001 aquesta carretera és molt concorreguda per ciclistes d’arreu del món, ja que Lance Armstrong l’utilitzà habitualment com a zona d’entrenament. Recomanem fer aquesta ruta els mesos de tardor, on els colors que agafen els boscos de castanyer fan gaudir de la pujada.

Tota la pujada està senyalitzada per a ciclistes després que el Club Atlètic Amer poses cartells informatius a tot el recorregut.

Powered by Wikiloc

Imatges

2020-04-13T16:42:55+01:00